Mod De Preparare
Gemul de dovleac, care orice gem este ușor de preparat, iar rețeta aceasta fără zahăr îl face ideal pentru ce ce țin dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos.
Cum se prepară gemul de dovleac fără zahăr
- Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie în cubulețe.
- Într-o cratiță încăpătoare se pune dovleacul, sucul și coaja de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă cuișoarele și bețișorul de scorțișoară. Se acoperă cu apă.
- Se gătește la foc mediu timp de 20-30 minute sau până ce dovleacul s-a înmuiat bine. Dacă apa se evaporă prea mult în timpul fierberii se mai poate adăuga puțină apă caldă. Se va amesteca tot timpul pentru a evita lipirea dovleacului de fundul cratiței.
- Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară și cuișoarele.
- Dovleacul se pasează bine.
- Gemul de dovleac fără zahăr se pune în borcane sterilizate. Se poate păstra în frigider sau se poate consuma imediat.