Gem de roșii fără zahăr

Gem de roșii fără zahăr

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram roșii
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g curmale pasate (opțional)

Mod De Preparare

Gemul de roșii fără zahăr este unul dintre gemurile de care probabil nu ai auzit. E foarte ușor de făcut, iar rezultatul e spectaculos.

Cum se prepară gemul de roșii fără zahăr

  1. Roșiile se blanșează, adică se taie superficial în formă de cruce, se pun câteva secunde în apă clocotită și apoi se pun în apă rece. Coaja roșiilor se va putea îndepărta mult mai ușor.
  2. Roșiile se decojesc și se îndepărtează semințele.
  3. Pulpa de roșii se toacă mărunt.
  4. Într-o oală se pun pulpa de roșii, zeama de lămâie și curmalele (dacă alegeți să le folosiți). Curmalele pot fi înlocuite cu o linguriță de stevia sau 50 ml de sirop de arțar.
  5. Gemul de roșii fără zahăr se gătește la foc mic-mediu amestecând continuu. Procesul poate dura circa o oră.
  6. Gemul se transferă în borcane sterilizate și se ține la loc întunecat și răcoros. Borcanele deschise vor fi consumate în maxim o săptămână.
Evaluează