Gem de smochine cu zahăr brun

Gem de smochine cu zahăr brun

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kilogram de smochine coapte
  • 550 grame zahăr brun de calitate
  • 1 lămâie
  • 1 bețișor de scorțișoară (opțional)

Mod De Preparare

Gemul de smochine cu zahăr brun nu este doar un gem ci o adevărată delicatesă. În plus, smochinele sunt o sursă importantă de vitamina C și fibre.

De ce se folosește zahărul brun în locul celui alb? Pentru un plus de savoare.

Cum se prepară gemul de smochine cu zahăr brun

  1. Smochinele se spală bine și se taie în sferturi.
  2. Într-o oală încăpătoare se pun smochinele, zahărul brun și zeama de la lămâie.
  3. Gemul se fierbe la foc mic timp de 40-45 minute, amestecând constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
  4. Pentru cine preferă un gust mai deosebit se poate adăuga la fiert și un bețișor de scorțișoară.
  5. După trecerea timpului de fierbere se scoate bețișorul de scorțișoară.
  6. Cine preferă un gem mai cremos, poate pasa într-un blender compoziția până la obținerea texturii perfecte.
  7. Gemul de smochine cu zahăr brun cald se pune în borcane sterilizate. Se închid borcanele și se întorc cu capul în jos până la răcire. Se țin la rece și întuneric.
  8. Se servește pe pâine prăjită, alături de clătite sau pe prăjituri.
Evaluează