Gem de struguri

Retetă Gem de struguri

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar
  • zahar
  • 2 kg struguri

Mod De Preparare

Îţi trebuie numai trei ingrediente ca să prepari un delicios gem de struguri. Iată reţeta:

1.    Se scot boabele de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apa. Se lasa la fiert pâna ce boabele urca la suprafaţa apei.

2.    Se scurg, se mixeaza, iar pasta re zulta ta se cântareste si se pune din nou în cratiţa. Echivalentul sau în zahar si 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, dupa ce clocoteste si se ia spuma, se pun strugurii mixaţi.

3.    Se mareste focul si, luând spuma, se lasa la fiert 10 minute.

4.    Se pune gemul în borcane care se întorc cu gura în jos.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.