Glazura regală

glazura regala

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 lingurite zeamă de lămâie
  • 350 g zahăr pudră
  • 2 albușuri
  • coloranți naturali

Mod De Preparare

După ani și ani în care am mâncat fursecurile ca atare, fără să le glazurez (nu că ar fi ceva în neregulă cu ele așa, dimpotrivă!), am descoperit cât de ușor se poate face acasă atât de populara „royal icing” – glazura regală.

Are gust delicios, se usucă tare și rapid la temperatura camerei, fără a aluneca de pe marginile fursecului.

Pregătiți un vas mediu, bine spălat și degresat. Albușurile (aduse la temperatura camerei) se bat ușor cu furculița, ca pentru omletă. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat. (care trebuie să fie pe cât de fin posibil, cerneți-l printr-o sită dacă este nevoie). Apoi, cu un mixer, amestecați timp de un minut la treaptă mică. Urcați treptat viteza mixerului până la cea mai mare, pe care o mențineți timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute veți obține o pastă sidefată, albă, groasă și, în primul rând, omogenă. Acesta este momentul în care, dacă vreți să îi schimbați culoarea, turnați – de exemplu – 2-3 lingurițe de suc de cireșe, în funcție de intensitatea nuanței finale dorite. Mai amestecați încet cu o linguriță timp de 1-2 minute până se uniformizează nuanța (notă: cu cât mai mult timp va sta, nuanța glazurii se va închide/intensifica). Dacă vi se pare că rezultatul e prea tare, adăugați câteva picături de apă. Dacă e prea moale,adăugați zahăr.

Dacă stă expusă la aer, glazura regală se usucă foarte repede (de aceea nici nu curge în afara conturului trasat de dvs. atunci când ornați). Astfel, după ce ajungeți la consistența și culoarea pe care le doriți, puneți glazura rapid într-un vas de plastic care se închide cât mai etanș. Apoi înveliți vasul cu folie alimentară.

Gata!

Puteți folosi glazura regală de îndată ce ați terminat-o de făcut sau puteți să o păstrați la frigider, până la 1-2 săptămâni. Orice ar fi, dacă nu o folosiți, să nu stea expusă la aer pentru că se va întări.

Cu cât stă mai mult, cu atât va avea tendința de separare în apă și zahăr. Nu este nicio problemă: ăși revine dacă o mai bateți încă o dată înainte de a o folosi.

P.S.: Durează mai mult să citiți această rețetă decât să o faceți! Parol!

Foto: Glazură / shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!