Glögg – vin fiert în stil scandinav

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 portocală
  • 1 sticlă de vin roșu
  • 200 g zahăr
  • 10 păstăi cardamon
  • 5 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară
  • ghimbir
  • 50 g stafide
  • 50 g fulgi de migdale
  • 150 ml de vodcă

Mod De Preparare

Glögg sau glogg este o băutură tradițională scandinavă pe bază de vin ce se servește pe timpul iernii, în special în preajma Crăciunului.

Glögg-ul este vin fiert cu diverse condimente. Condimentele au început să fie adăugate în vin datorită faptului că vinul era slab calitativ și avea, de cele mai multe ori un gust ciudat.

Vinul fiert în stil scandinav se diferențiază de glühwein, vinul fiert germanic prin prezența stafidelor și a migdalelor. În plus, glögg-ul se servește în pahare de dimensiuni mici.

Cum se prepară glögg – vin fiert în stil scandinav

1. Coaja de portocală se taie în fâșii late (interiorul portocalei nu se folosește)

2. Coaja de portocală, vinul, zahărul, cardamonul, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, stafidele și migdalele se pun într-o oală.

3. Oala se pune pe foc, la foc potrivit timp de 10 – 15 minute, având grijă ca amestecul să nu ajungă la punctul de fierbere.

4. Se adaugă vodca și se servește cald.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.