Gnocchi sunt, de fapt, paste din cartofi, foarte cunoscute mai ales în bucătăria italiană. Gnocchi sunt ușor de preparat, se fierb puțin timp în apă și sunt serviți cu un sos, la alegere.
În Italia, țara în care gnocchi sunt foarte apreciați, pastele din cartofi să găsesc în diferite forme și dimensiuni. Gnocchi se pot face prăjiți, se folosesc în diverse tocănițe și chiar salate. Aceste minunate paste din cartofi au devenit cunoscute în lumea întreagă și se gătesc tot mai des și în România.
Deși putem găsi gnocchi direct preparați în comerț, rețeta de casă este cu mult mai savuroasă. În plus, spre deosebire de pastele din cartofi pe care le găsim în magazine, în cazul celor făcute în casă știm că folosim ingrediente de calitate, fără aditivi.
Pastele din cartofi sunt ușor de preparat și pot fi mâncate cu sos de roșii și busuioc proaspăt, cu sos bolognesse, cu smântână și brânză rasă. În unele zone, gnocchi se fac prăjiți și se servesc alături de brânzeturi sau diferite sosuri.
De asemenea, pastele din cartofi se pot adăuga în tocănițe de legume sau chiar în gulaș, înlocuind foarte bine tradiționalele găluște din făină și ou.
Alte rețete delicioase: