Gogonele în oțet

gogonele in otet

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • 2 kg gogonele verzi
  • 8 foi dafin
  • 4 cepe
  • 2 lingurite boabe de muştar
  • 500 ml oţet
  • 100 g zahăr
  • apă
  • sare grunjoasă

Mod De Preparare

Gogonele în oțet –  una dintre cele mai populare rețete de legume conservate în timpul toamnei pentru iarnă. Pune gogonelele în oțet după cea mai simplă, eficientă și rapidă metodă!

1. Gogonelele se spală bine, ceapa se curăţă şi se spală. Se taie ceapa felii şi gogonelele mai mari în sferturi.

2. În borcanul spălat bine în prealabil aşează frumos gogonelele, presărând printre ele feliile de ceapă și condimentele alese.

3. Separat, prepară saramura: trebuie să pui cam o lingură cu vârf de sare şi una de zahăr la 1 l apă. Pune și oțetul, amestecă ușor. Lasă să dea în clocot, apoi toarnă cât este fierbinte peste gogonele.

4. Se sterilizează la bain marin, 25 de minute, la foc mic.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.