1. Se curăţă gogonelele de codiţe, se spală şi se scoate miezul. Pălărioarele se păstrează. Nu trebuie să rămână sâmburi pe pereţii gogonelelor, căci altfel se strică foarte repede. Se pun să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant.
2. Vinetele se spală şi se taie fâşii subţiri, se condimentează cu sare grunjoasă după gust şi se prăjesc în puţin ulei de măsline cât să se înmoaie. Se scot cu spumiera în sită şi se lasă să se scurgă bine.
3. După ce s-au scurs, se toacă mărunt şi se amestecă cu usturoiul tăiat şi cu hreanul ras pe răzătoarea mică. În această compoziţie se adaugă alune de pădure crude. Se umplu gogonelele cu compoziţia de vinete şi se acoperă cu pălărioarele.
4. Între timp se pregăteşte cantitatea de oţet, sare, apă şi piper boabe şi se lasă să dea în câteva clocote. Se aranjează gogonelele în borcane şi se toarnă zeama care între timp s-a răcit. Se acoperă borcanele cu capac şi se păstrează în cămară.