1. Se încălzeşte cuptorul. Între timp, se spală şi se dezinfectează borcanele şi se lasă la uscat pe un şervet curat.
2. Se spală gogoşarii, se taie pe jumătate şi se scot seminţele. Bucăţile obţinute se taie din nou pe jumătate şi se lasă apoi la uscat.
3. Sferturile de gogoşari se pun pe o tavă şi se coc în cuptor aproximativ 30 de minute. Se scot apoi de la cuptor, se dau cu un praf de sare, se acoperă cu un prosop umed de bucătărie şi se lasă la răcit.
4. Între timp se curăţă usturoiul şi se taie, iar gogoşarii copţi se curăţă de coajă. Se pun apoi în borcane, împreună cu bucăţile de usturoi. Oţetul, zahărul, frunzele de ţelină, boabele de piper şi boabele de muştar se pun într-o crăticioară şi se dau în clocot. Se toarnă apoi peste gogoşari şi se apasă cu o lingură de lemn, până iese lichidul la suprafaţă şi acoperă în întregime gogoşarii. Borcanele se închid ermetic şi se păstrează pentru iarnă.