Gogoşari în oţet

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg gogoşari
  • 10 lingurite zahăr
  • 2 lingurite sare
  • 300 ml oţet
  • 5 morcovi
  • piper boabe

Mod De Preparare

1. Se spală gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o oală de inox sau un castron, care să nu oxideze.
2. Separat, se fierbe oţetul nediluat cu sare, zahăr şi piper, la foc potrivit. Când a început să dea în clocot, se ia de pe foc, apoi se toarnă fierbinte peste gogoşarii feliaţi. Între timp, se spală bine morcovii şi se taie rondele, care se pun peste gogoşari.
3. Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider. Din când în când se mai amestecă gogoşarii în oţet. Se lasă până a doua zi.
4. Se aranjează gogoşarii feliaţi şi rondelele de morcovi în borcane. Boabele de piper se pun pe deasupra. Zeama în care au stat la macerat se toarnă în borcane, peste gogoşari.
5. Se închid ermetic şi apoi se depozitează la loc răcoros.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte