Gogoșarii umpluți cu varză roșie fac parte dintre cele mai populare și gustoase murături și se potrivesc de minune cu orice fel de mâncare, în special asezonați cu o friptură de porc. În plus, pentru a pune la murat gogoșari umpluți cu varză roșie nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente și nici de prea mult timp, cu alte cuvinte este o rețetă de murături la îndemâna oricui.
Gogoșarii umpluți cu varză roșie se murează cel mai bine în oțet, însă există și rețete cu saramură combinată cu oțet, acestea fiind preferate dacă în loc de gogoșari se folosesc ardei capia. De asemenea, în loc de varză roșie se poate folosi varză albă sau se pot combina cele două, adaugându-se morcov ras pentru mai multă culoare.
Atenție! Rețeta de gogoșari umpluți cu varză roșie pe care o propunem este calculată pentru 5 kg de gogoșari și un borcan de aproximativ 5 litri.
Mod de preparare:
Sfat: Gogoșarii umpluți cu varză roșie vor fi și mai gustoși dacă în loc de o lingură de zahăr se adaugă o lingură de miere. De asemenea, pentru a potența gustul și a obține o savoare aparte, golurile rămase printre gogoșarii umpluți cu varză roșie pot fi astupate cu boabe de struguri albi și rondele de morcovi, iar deasupra gogoșarilor se pot pune rondele de măr pe post de capac.