1. Se pune peştele la fiert cu puţină sare. După ce s-a fiert, se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se înmoaie feliile de pâine în lapte şi se scurg. Carnea de peşte fiartă se desface cu atenţie să nu mai fie oase şi se dă prin maşina de tocat, împreună cu feliile de pâine, înmuiate şi stoarse.
3. Se amestecă apoi carnea de peşte cu orezul fiert, cartoful curăţat şi ras pe răzătoarea mică, ouăle, verdeaţa, untul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se amestecă compoziţia foarte bine ca să aibă şi un aspect plăcut. După aceea se formează gogoşelele şi se dau prin pesmet.
4. Într-o tigaie se pune uleiul la încins şi se prăjesc 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte. Se scot şi se lasă să se scurgă de ulei. Se servesc calde sau reci. Sunt la fel de gustoase cu diverse salate sau sosuri acrişoare sau cu usturoi.