1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 2 l se pun pe foc 300 ml apă, 150 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine până ce se încorporează în aluat. Se lasă 10 minute să se odihnească.
2. Cu un şpriţ, se pune aluatul în grămăjoare de 3 cm, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 30 de minute în cuptorul bine încins, la foc potrivit, fără să se deschidă uşa cuptorului în primul sfert de oră.
3. Pentru crema de brânză, se sfărâmă brânza de vaci cu o furculiţă şi se amestecă cu smântâna, sare şi cu verdeaţa tocată.
4. Pentru crema de somon, se sfărâmă mai întâi somonul şi brânza de vaci cu o furculiţă. Se adaugă apoi zeama de lămâie, piperul, sarea şi smântâna şi se amestecă până ce se omogenizează.
5. Gogoşile coapte se taie pe orizontală şi se umplu cu cremă. Se ornează cu jumătăţi de ouă, cu roşii şi cu verdeaţă.