Gogoşele pufoase cu mere

Gogoşele cu mere

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 mere golden mari
  • 300 g aluat foitaj
  • 1 ceasca unt
  • 1 1/2 ceasca zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
optional
  • 50 g stafide

Mod De Preparare

Învaţă să prepari rapid nişte gogoşele pufoase cu mere din aluat de foitaj, numai bune în sezonul rece.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei.

Taie fiecare măr în 8 felii şi taie aluatul de foitaj în triunghiuri. Umple fiecare pacheţel de aluat cu câte o felie groasă de măr şi presează cu degetele astfel încât să închizi mărul ca într-un plic. Dacă vrei, poţi adăuga înăuntru şi stafide sau puţină pudră de ghimbir.

Topeşte untul într-o tigaie adâncă şi amestecă cu zahăr şi scorţişoară. Toarnă peste gogoşelele din tavă şi dă la cuptor până se rumenesc, circa 30-40 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.