1. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în puţin lapte călduţ. Se toarnă apoi în făina cernută şi se amestecă cu restul de lapte în care s-a dizolvat zahărul şi un praf de sare. Când se obţine o compoziţie omogenă, se adaugă cireşele şi se amestecă uşor. Se acoperă şi se lasă aluatul la dospit, într-un loc cald, ferit de curent, aproximativ o oră.
2. Se pune uleiul într-o tigaie, la foc moderat, să se încingă bine. Se ia cu linguriţa din aluat şi se toarnă gogoşile în uleiul încins. Se lasă câte 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, până se rumenesc frumos, fără să se închidă prea mult la culoare.
3. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se pudrează cu zahăr şi se servesc.