1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 100 ml lapte călduţ. Se amestecă cu 3 linguri făină, se acoperă şi se lasă să crească 10 -15 minute, într-un loc cald.
2. Se bat gălbenuşurile cu sare, restul de zahăr şi câteva linguri de lapte. Se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi se frământă cu aluatul crescut, restul de făină, restul de lapte şi untul. Se acoperă şi se lasă să crească, până îşi dublează volumul, circa 30 minute.
3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 1,5 cm, se taie rondele de 7-8 cm şi se mai lasă să crească 10 minute.
4. Se prăjesc pe rând gogoşile, în uleiul bine încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se lasă apoi la scurs şi se pudrează cu zahăr. Se servesc cu dulceaţă sau gem de caise.