Gogoşi cu dulceaţă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g făină cernută
  • 1 cub drojdie
  • 350 ml lapte dulce
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 lingura rom
  • 4 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 70 g unt
  • 1 litru ulei
  • zahăr pudră vanilat
  • 200-300 g dulceaţă sau gem de caise

Mod De Preparare

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 100 ml lapte călduţ. Se amestecă cu 3 linguri făină, se acoperă şi se lasă să crească 10 -15 minute, într-un loc cald.

2. Se bat gălbenuşurile cu sare, restul de zahăr şi câteva linguri de lapte. Se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi se frământă cu aluatul crescut, restul de făină, restul de lapte şi untul. Se acoperă şi se lasă să crească, până îşi dublează volumul, circa 30 minute.

3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 1,5 cm, se taie rondele de 7-8 cm şi se mai lasă să crească 10 minute.

4. Se prăjesc pe rând gogoşile, în uleiul bine încins, câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se lasă apoi la scurs şi se pudrează cu zahăr. Se servesc cu dulceaţă sau gem de caise.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.