Gogoși cu iaurt sau gogoși cu lingura: descoperă cea mai simplă rețetă

Gogoși cu iaurt sau gogoși cu lingura: descoperă cea mai simplă rețetă

Ingrediente

  • 250 g iaurt gras
  • 150 g făină albă 000
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr alb
  • 10 ml esență de vanilie
  • 5 ml esență de lămâie
  • 3 g sare

Mod De Preparare

Gogoși cu iaurt sau gogoși cu lingura: o rețetă simplă, la care poți apela atunci când timpul nu îți permite să faci un aluat clasic de gogoși.

Gogoșile sunt un desert popular în multe țări, care are la bază un aluat prăjit. Poate fi servit la micul dejun sau după o masă principală. Se găsesc peste tot: la supermarket, la brutării, la restaurante. Totodată, se pot face foarte ușor și acasă. Gogoșile pot fi simple, glazurate sau umplute. Printre glazurile și cremele populare se numără ciocolata, caramelul, vanilia, zahărul și dulceața.

Prima carte de bucate care menționa gogoșile ar fi fost una în engleză, din anul 1803, potrivit antropologului Paul R. Mullins. Tot el a subliniat că originile gogoșilor ar fi fost olykoek („prăjituri uleioase'), pe care imigranții olandezi le-au adus în New York (pe atunci „New Amsterdam')  la începutul secolului 18.

Există și o sărbătoare dedicată gogoșilor: National Doughnut Day. Ea se celebrează în Statele Unite ale Americii. Ea se serbează anual în prima vineri din iunie și succedă Doughnut Day, un eveniment creat de Armata Salvării în 1938 cu scopul de a onora oamenii care serveau gogoși soldaților în timpul Primului Război Mondial.

Iată cum poți pregăti gogoși cu iaurt sau gogoși cu lingura la tine acasă:

  1. Ouăle se separă. Albușurile se bat cu sarea, până se obține o bezea tare, care nu cade din castron când acesta este întors cu susul în jos.
  2. Treptat, în spuma de albușuri se încorporează gălbenușurile, zahărul și iaurtul, folosind un tel sau o spatulă.
  3. Când compoziția este uniformă, se adaugă esențele.
  4. Se încorporează și făina – cu grijă, pentru a nu sparge bulele de aer din bezea.
  5. Într-o tigaie se încinge ulei de floarea soarelui.
  6. Se pun mai multe gogoși formate cu lingura, dar atenție! Ele trebuie să plutească în ulei și să nu se atingă între ele, întrucât vor crește în timpul procesului de gătire.
  7. Aceste gogoși cu iaurt se servesc calde, alături de o porție de dulceață sau cremă de ciocolată.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1stargraygraygray 1.5 / 5 - 3 voturi