Gogoși cu lingura – rețeta simplă

Gogoși cu lingura – rețeta simplă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ou
  • 210 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt sau drojdie uscată
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță esență vanilie
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru decor

Mod De Preparare

Rețeta pentru gogoșile cu lingura nu lipsește din caietul de rețete a niciunei gospodine. Un desert rapid, delicios și pe placul familiei.

Cum se prepară gogoșile cu lingura

  1. Făina se amestecă cu praful de copt sau drojdia și sarea. Se cerne amestecul și se adaugă și zahărul.
  2. Se adaugă laptele și oul. Se omogenizează.
  3. Se aromatizează cu esență de vanilie și/sau răzătură de lămâie și portocale.
  4. Într-o cratiță/tigaie încăpătoare se încinge ulei. Uleiul trebuie să permită plutirea gogoșilor. Cu ajutorul unei linguri/lingurițe se iau porții din aluat și se prăjesc în ulei încins timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare galben-aurie.
  5. Se pudrează cu zahăr. Pentru cine dorește se pot umple cu gem, cremă de ciocolată, dulce de leche etc.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot