1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri lapte călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, apoi se acoperă şi se lasă într-un loc cald la dospit, 15 minute.
2. Se dizolvă zahărul în restul de lapte călduţ, apoi se aromează cu vanilie şi coajă rasă de lămâie. Gălbenuşurile se bat cu ouăle şi un praf de sare.
3. Se amestecă făina cu aluatul dospit, laptele îndulcit şi ouăle bătute. La sfârşit se adaugă şi untul frecat spumă, iar când se omogenizează, se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30-40 minute.
4. Se ia cu lingura din aluat şi se formează între palmele unse cu puţin ulei gogoşi mici, rotunde. Se pun pe o planşetă presărată cu făină şi se lasă din nou la dospit 15-20 minute.
5. Uleiul se pune într-o tigaie şi se încinge foarte bine. Se coc pe rând gogoşile, la foc potrivit, câte 6-7 odată, apoi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. Se umplu gogoşile cu marmeladă, folosind un şpiţ cu vârful lung şi subţire. Se pudrează cu zahăr şi se pot servi.