1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în laptele călduţ. Se adaugă o lingură de făină şi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se lasă la cald 10-15 minute.
2. Între timp, untul se freacă cu zahărul şi gălbenuşurile. Se frământă apoi cu drojdia crescută, restul de făină şi un praf de sare, până se obţine un aluat omogen, care se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut jumătate de oră. Pentru aluatul fraged, se amestecă toate ingredientele şi se lasă la rece.
3. Aluatul crescut se întinde într-o foaie groasă de maximum 1 cm şi se taie în forme rotunde, mici, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă la crescut 10-15 minute, apoi se ung cu gălbenuş de ou şi se pune pe fiecare gogoaşă câte o prună tăiată în jumătăţi. Deasupra se presară aluatul fraged şi se coc în cuptorul dinainte încins, la foc iute, aproximativ 15 minute.
4. Se pudrează cu zahăr şi se servesc.