1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune drojdia, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, zahărul şi sarea, şi se toarnă apa minerală. Se amestecă uşor până se obţine o cocă destul de moale.
2. Se adaugă margarina topită, treptat. După ce s-a încorporat toată grăsimea, se mai frământă puţin şi se lasă să crească.
3. Aluatul se întinde uşor cu sucitorul şi, cu o formă sau cu un pahar, seporţionează. Separat, se caramelizează zahărul
şi apoi se adaugă margarina. Se fierbe apoi la baie de aburi până capătă consistenţa unei glazuri groase.
4. Gogoşile se mai lasă câteva minute să crească şi apoi se pun să se prăjească în uleiul încins. Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu prosoape absorbante de bucătărie.
5. Gogoşile se trec prin glazură şi se ornează cu ciocolată de post, topită în prealabil.