Gogoşi pripite

Gogoşi pripite

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g iaurt
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 ouă
  • 1 lingura zahăr tos
  • 300-320 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • sare
  • 700-800 ml ulei pentru prăjit
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat

Mod De Preparare

1. Se bat ouăle cu un praf de sare şi o lingură zahăr tos. Se adaugă laptele călduţ, iaurtul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

2. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se cern şi se înglobează în compoziţia de lapte şi ou. Se obţine un aluat moale, care se bate bine până se omogenizează. Aluatul se amestecă doar o singură dată, nu şi mai târziu, pe măsură ce se prăjesc gogoşile.

3. Între timp, se încinge pe foc o tigaie cu fundul mai gros, în care se toarnă deodată tot uleiul. Aluatul nu se lasă deoparte sau la dospit, ci se prăjeşte imediat. Se ia câte o linguriţă cu vârf, numai din marginea aluatului, şi se pune în uleiul bine încins. Se prăjesc pe rând câte 6-7 gogoşi deodată, câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se pudrează cu zahăr şi se servesc imediat.

Evaluează