Mod De Preparare
Gogoșile cu portocale sunt o încântare pentru simțuri. Parfumul de portocale se îmbină perfect cu aroma scorțișoarei. Un desert pufos care poate fi savurat cald sau rece alături de o cană de ceai sau cafea.
Cum se prepară gogoșile pufoase cu portocale
- Într-un castron se amestecă ouăle și zahărul. Se adaugă și uleiul și se continuă amestecarea.
- Se razuiesc și se storc portocalele. Se adaugă sucul și coaja portocalelor pentru amestecul de ouă.
- Într-un castron încăpător se amestecă făina și drojdia.
- Se adaugă amestecul de ouă. Se incorporează și se frământă până ce aluatul începe să se desprindă de pereții vasului. Se scoate din castron și se mai frământă puțin, până ce nu se mai lipește de mâini. Dacă este necesar se mai adaugă făină.
- Aluatul pentru gogoși se pune la loc în castron și se lasă la dospit, la loc cald timp de 30 de minute.
- Se încinge uleiul într-o tigaie. Cu mâinile ude se formează gogoșele sub formă de mingiuțe.
- Gogoșile se gătesc pe toate părțile în ulei, la foc mediu. Ele sunt gata când sunt aurii.
- Gogoșile cu portocale se transferă pe o farfurie cu hârtie de bucătărie. Se tăvălesc prin zahăr amestecat cu scorțișoară.