Granita cu rom şi cafea

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g zahăr
  • 200 ml rom
  • 1.1 litri apă rece
  • 2 linguri cafea instant
  • 2 linguri apă călduţă
  • frişcă pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se pun romul şi 100 g zahăr într-un vas la fiert. Se fierb la foc mic 5-6 minute până se obţine un sirop mai gros. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu 500 ml de apă fiartă şi răcită. Se pune la congelator 3 ore.

2. Se amestecă cafeaua cu 2 linguri de zahăr. Amestecul se pune într-un castron cu apă caldă. Se amestecă şi se adaugă 600 ml apă fiartă şi răcită. Se dă la congelator 3 ore. La fiecare 2 ore amestecă în vas.

3. Se serveşte în cupe de sticlă şi se ornează cu frişcă.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.