Forma de tort/prăjitură cu gaură în mijloc. Nemții îi spun gugelhupf sau gugelhopf, americanii îi spun „Bundt”, noi îi spunem guguluf. Această rețetă este extrasă din cartea culinară a Primei Doamne a Americii, Michelle Obama, intitulată „American Grown”. O poți servi la desert sau dimineața, alături de o ceașcă de cafea sau de ceai. E minunată și extrem de simplă, noi am încercat-o și ne-am îndrăgostit de ea!
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt sau cu ulei guguluful.
Într-un bol mediu, cerne prin sită făina, pudra de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt bol, bate bine cu mixerul untul și zahărul. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare ou. Adaugă vanilia, în timp ce mixezi bine. Cu mixerul setat pe viteză mică adaugă treptat făina și laptele bătut/covăsit. Adaugă fuctele și amestecă ușor cu o spatulă.
Toarnă aluatul în formă. Dă-l la cuptor pentru 50-55 de minute sau până când o scobitoare cu care înțepi prăjitura iese curată, fără aluat lipit pe ea.
Lasă să se răcească în formă cam 15-20 de minute și apoi scoate-o pe un fund de lemn să se răcească de tot.
Foto: captură Youtube