Gulaş cu carne de vită şi cartofi

Gulaş cu carne de vită şi cartofi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700 g pulpă de vită
  • 475 linguri ulei
  • 2-3 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 600 g cartofi
  • 150 ml suc de roşii
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 lingurita muştar
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se lasă să se  călească puţin şi se stinge cu vin îndoit cu apă. Se fierbe înăbuşit 75-80 minute, amestecând din când în când, să nu se prindă de vas.

2. Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii, usturoiul fin tocat şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, adăugând apă din când în când.

3. Se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, sucul de roşii şi se mai clocoteşte la foc mic 15-20 minute. Se condimentează după gust cu sare, piper, boia de ardei şi muştar, iar când se serveşte se ornează cu pătrunjel verde fin tocat.

Evaluează
Alte rețete