Gulaş cu găluşti

Retetă Gulaş cu găluşti

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne mânzat
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 cepe
  • 4-5 ardei capia
  • 400 ml suc de roşii
  • 50 ml vin roşu
  • 1 lingurita zahăr
  • piper
  • 2-3 ouă
  • 4 linguri făină
  • 1 cubuleţ unt

Mod De Preparare

1. Se taie carnea de mânzat cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se stropeşte cu ulei şi se căleşte câteva minute. Se toarnă apă călduţă în timp ce fierbe şi se amestecă să nu se prindă. Se taie ardeii şi ceapa şi se călesc alături de carne.

2. După ce carnea s-a fiert, se adaugă sucul de roşii, vinul roşu, sarea, piperul şi boiaua dulce şi iute şi se lasă să scadă.

4. Separat, se pune într-o oală apă cu ulei şi sare şi se lasă să dea în clocot. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi piper, se adaugă făina cernută, se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se fierb găluştile. Se scot cu spumiera şi se servesc cu carnea picantă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi