Gulaş de vită cu cartofi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 600-700 g pulpă de vită
  • 50 g ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde, galben
  • 1-2 ardei iuţi
  • 1 lingura pastă de tomate
  • 200 ml vin
  • 300 g roşii decojite în suc de roşii
  • 300 g cartofi
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

Mod De Preparare

Rețeta gulaș de vită cu cartofi este una dintre cele mai consumate și apreciate rețete ungurești la noi în țară. O combinație între supă și tocană, dar cu un gust extrem de aromat, gulaș de vită cu cartofi este un preparat sățios care se prepară foarte ușor și este ideal pentru o zi răcoroasă de toamnă. Mai jos îți spunem rețeta pas cu pas pentru cel mai bun gulaș de vită cu cartofi!

Rețetă gulaș de vită cu cartofi:

O rețetă tradițională ungurească care se poate pregăti într-o varietate de feluri, în funcție de specificul zonei. Mai jos îți spunem cea mai simplă rețetă de gulaș de vită cu cartofi pe care îți recomandăm să o încerci toamna asta! Iată ce ai de făcut:

1. Pentru început, pregătim carnea. Carnea de vită pentru gulaș se spală, se taie cubuleţe mici şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi ardeiul iute fin tocat. Se stinge cu apă şi se lasă la fiert, totul înăbuşit, pentru aproximativ un sfert de oră.

2. După un sfert de oră, peste carnea de vită se adaugă vinul, se spumează şi se fierbe în continuare, până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii tăiaţi felii, puţină sare şi apă cât să acopere legumele. Rețeta de gulaș de vită cu cartofi se fierbe până se înmoaie cartofii şi după se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se amestecă uşor şi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei.

Rețeta de gulaș cu vită de cartofi este aproape gata. Mai este nevoie să o lași la foc mic până când vei vedea că sosul a scăzut și se leagă puțin  preparatul. Când gulașul obține forma pe care ți-o dorești, se oprește focul și deasupra se presară verdeață tocată mărunt.

O porție de gulaș de vită cu cartofi poate fi servită drept fel principal de mâncare împreună cu o salată de murături asortate.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului