Gulaş picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 700 g carne de vită sau mânzat
  • 2-3 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 200 g suc de roşii
  • 200 ml supă de legume
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper
  • 200 g smântână
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se prăjeşte în unt la foc potrivit, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte alături de carne. Totul se stinge cu supa de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ 30 minute.

2. Se adaugă vinul şi se mai fierbe până se pătrunde bine carnea. După aceasta se pun sucul de roşii, roşiile decojite şi ardeii graşi tăiaţi felii. Se condimentează după gust cu sare, piper, boia de ardei şi ardei iute fin tocat şi se lasă la foc mic, până se îngroaşă sosul.

3. Se adaugă pe urmă câte o lingură de smântână la fiecare porţie, se ornează cu verdeaţă şi se serveşte cu garnitură de cartofi şi cu salată de varză.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi