1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi mici şi se căleşte într-o tigaie cu unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se amestecă până se căleşte uşor. Se stinge cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
2. Totul se răstoarnă într-o oală de 3-4 l, se adaugă supa şi un praf de sare şi se fierbe până se înmoaie bine bucăţile de carne, aproximativ 1-1,5 ore.
3. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi după 15 minute şi ardeii graşi tăiaţi felii. După 10-15 minute se pun condimentele, usturoiul şi ardeiul iute fin tocat şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Se mai fierbe 10 minute şi se acoperă.
4. Se lasă 5 minute şi după aceea se poate servi. Se ornează cu pătrunjel verde.