Gulaş picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 750 g carne de vită
  • 4 cepe
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1.5 litri supă de carne
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 400 g cartofi
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare şi piper măcinat
  • 1 ardei iute fin tocat
  • 2 linguri pătrunjel tocat

Mod De Preparare

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi mici şi se căleşte într-o tigaie cu unt. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se amestecă până se căleşte uşor. Se stinge cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

2. Totul se răstoarnă într-o oală de 3-4 l, se adaugă supa şi un praf de sare şi se fierbe până se înmoaie bine bucăţile de carne, aproximativ 1-1,5 ore.

3. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi după 15 minute şi ardeii graşi tăiaţi felii. După 10-15 minute se pun condimentele, usturoiul şi ardeiul iute fin tocat şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Se mai fierbe 10 minute şi se acoperă.

4. Se lasă 5 minute şi după aceea se poate servi. Se ornează cu pătrunjel verde.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.