Halva clasică

Halva clasică

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g seminţe decojite de floarea-soarelui
  • 120 g susan
  • 250 ml miere
  • 50 g unt de cacao alimentar

Mod De Preparare

Vezi cum se prepară o halva clasică în stil oriental.

Mod de preparare:

1. Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate,Av dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru a obţine un produs final foarte fin, se cern.

2. Praful obţinut se amestecă cu mierea.

3. Se topeşte untul de cacao şi se toarnă amestecând rapid.

4. Se pune halvaua într-o formă care se dă la congelator pentru 4 ore şi apoi se taie.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor