Halva de morcovi

Halva de morcovi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 50 g stafide
  • 6 bucati seminţe cardamom
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 850 ml lapte
  • 1 lingura migdale prăjite
  • 1 lingura fistic prăjit

Mod De Preparare

Vezi cum se prepară o Halva de morcovi în stil oriental.

Mod de preparare:

1. Se curăţă şi se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. Într-o cratiţă cu fund dublu se pun laptele, zahărul şi seminţele de cardamom sfărâmate. Se amestecă şi se lasă pe foc un minut.

2. Se adaugă morcovii şi se lasă la fiert pentru o oră, la foc mic. După ce morcovii sunt fierţi, se topeşte untul, se trage de pe foc şi se pun stafidele. Se amestecă şi apoi se toarnă peste morcovi. Se pun şi migdalele şi fisticul mărunţite foarte bine.

3. Se lasă pe foc mic amestecând mereu până ce compoziţia se dezlipeşte de pereţii vasului.

4. Se pune amestecul într-o tavă, se întinde pentru a obţine bucăţi drepte şi se lasă aşa să se răcească. Apoi, se taie şi se serveşte.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!