Hamburger ca la mama

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g carne tocată amestec porc cu vită
  • sare
  • piper
  • 5-6 cartofi
  • roşii
  • 2-3 felii pâine înmuiate în lapte
  • 1 gălbenuş
  • castraveţi
  • măsline (pentru decor)
  • 1-2 linguri ulei
  • boia dulce
  • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu gălbenuşul de ou, sarea, piperul şi miezul de pâine înmuiat în lapte.

2. Compoziţia se frământă câteva minute şi se lasă la rece acoperită cu o folie de plastic. Între timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins.

3. După ce au căpătat culoarea aurie, se scot şi se presară pe deasupra boia dulce, sare şi un praf de piper.

4. Se pune grătarul să se încingă şi, între timp, cu mâinile umede, se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătarul încins, se întorc la interval de 10-15 minute de pe o parte pe cealaltă şi se servesc calzi cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată sau ornaţi cu roşioare, castraveţi şi măsline.

Uite și rețeta clasică de hamburger, gata în 45 de minute!

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.