Hamburger pentru copii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g carne tocată de vită
  • 2 castraveţi acri
  • 1 căpăţână salată verde
  • 6 chifle
  • 100 g caşcaval
  • 1 roşie sau un ardei gras roşu
  • 100 g unt pentru prăjit
  • 6 măsline negre mici
  • verdeaţă pentru ornat
  • 1 lingura muştar
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Salata verde şi roşia se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Caşcavalul se taie rondele, iar chiflele se taie pe orizontală în jumătăţi. Castraveţii se taie rondele şi se lasă la scurs.

2. Carnea tocată se condimentează cu sare, puţin piper şi muştar. Se amestecă până se omogenizează şi se împarte în 6 părţi. Se formează hamburgerii după dimensiunea chiflelor şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu unt. Se lasă câte 10-12 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, până se rumenesc frumos, iar carnea este bine pătrunsă.

3. Se aşază pe câte o farfurioară sau pe câte o jumătate de chiflă şi se ornează cu salată verde, felii de castraveţi, caşcaval, roşii tăiate felii, măsline şi verdeaţă.

Uite și rețeta clasică de hamburger, gata în 45 de minute, si cea de halloumi burger, cu infuente mediteraneene!

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.