Hamburgeri de casă cu legume la grătar: un prânz gustos, demn de restaurant

Hamburgeri de casă cu legume la grătar: un prânz gustos, demn de restaurant

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Chiftele
  • 1 kg carne de vită tocată (care să conțină aproximativ un sfert grăsime)
  • 20 g sare
  • 5 g piper
  • 3 g boia dulce sau iute (după gust)
  • 5 g cimbru
Legume la grătar
  • 2 ardei grași roșii mari
  • 1 dovlecel mare
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
Asamblare
  • 6 chifle
  • 6 foi de salată verde
  • sosuri după gust

Mod De Preparare

Hamburgerii sunt populari în întreaga lumea, fiind unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare pentru persoanele care consumă carne.

Există un număr incomensurabil de rețete de hamburgeri, atât în restaurante, cât și în cărțile de bucate – poți face inclusiv hamburgeri vegetarieni, dacă regimul tău nu include carne. Însă un hamburger clasic de vită rămâne varianta cea mai populară, pe care mulți oameni o preferă.

Termenul de hamburger este originar din orașul Hamburg, din Germania. În timp, a fost prescurtat la burger. Poate fi făcut dintr-o varietate de ingrediente: vită, bivoliță, porc, pui, curcan, miel, pește sau legume.

Iată cum poți pregăti un hamburger de casă delicios, din carne de vită și cu legume la grătar. Rețeta este perfectă pentru a fi făcută cu toată familia:

  • Carnea tocată se amestecă bine cu condimentele, frământând timp de 10 minute, pentru a omogeniza totul foarte bine.

  • Se formează chiftele cu diametrul de aproximativ 10-12 centimetri și maxim un centimetru grosime, pe care le punem pe o farfurie.

  • Chiftelele astfel formate se acoperă cu o folie alimentară și se lasă deoparte cât pregătim legumele la grătar.

  • Se taie ardeiul și dovlecelul în felii lungi și potrivit de late.

  • Se așază pe o tigaie de tip grătar încinsă, se ung cu puțin ulei de măsline pe ambele părți și se presară cu sare și piper după gust.

  • Se lasă pe fiecare parte, până se rumenesc.

  • Legumele scoase de pe grătar se pun într-un vas separat și peste ele se poate tăia oregano proaspăt, dacă ai un ghiveci în casă.

  • Chiflele se taie în jumătate și se pun în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute.

  • Între timp, gătim carnea. Într-o tigaie cu ulei ușor încins, se prăjesc chiftelele pe ambele părți, timp de 2-3 minute.

  • Peste prima jumătate a chiflelor rumenite în cuptor punem un sos la alegere – cum ar fi maioneză cu usturoi.

  • Punem dovleceii copți, apoi carnea, urmând să punem salata verde, ardeiul copt și un alt sos la alegere.

  • Hamburgerul de casă se servește cald, cu cartofi prăjiți.

Foto – Profimedia

Evaluează