Homarul este una dintre cele mai apreciate delicatese când vine vorba de fructe de mare, putând fi pregătit cu ușurință și acasă.
Dacă astăzi homarul are statut de vedetă în lumea culinară, acum multe secole era considerat „proteina omului sărac', după cum arată Dancing Lobster. În America de Nord, homarii de pe țărm erau atât de mulți, încât formau grămezi înalte de doi metri.
Pe atunci, homarii erau hrană pentru slujitori și prizonieri, dar și momeală pentru pescuit. Cum a ajuns să își schimbe eticheta? Odată ce homarii au fost transportați pe restul teritoriului Americii mulțumită trenurilor, a apărut un fenomen interesant: pasagerii din trenuri care mâncau homar și nu știau povestea din spatele lui, îl considerau o delicatesă – ba chiar căutau homar după ce ieșeau din tren. Încet-încet, homarul a devenit deliciul gastronomic de astăzi.
Carnea de homar este săracă în calorii, dar are multe grăsimi sănătoase, precum și vitaminele B-6, B-12 și E. Homarul este perfect pentru persoanele care urmează diete pescatariene.
Iată cum poți pregăti un homar delicios la tine acasă:
Foto: 123rf.com