Mod De Preparare
Hummus-ul cu roșii uscate este un preparat delicios pe care trebuie să îl încerci. Îți 10 minute pentru încerca această rețetă cu rădăcini orientale.
Cum se prepară hummus cu roșii uscate
- Roșiile deshidratate se vor hidratat în apă pentru 24 de ore. Dacă se lucrează cu roșii uscate în ulei se va sări peste acest pas.
- Se păstrează apa în care a fiert nătul sau apa din conservă (aqua faba). Năutul se pune într-un robot de bucătărie.
- Se adaugă roșiile uscate, usturoiul și tahini. Se condimentează cu chimion, sare, piper și boia. Se adaugă și frunzele de coriandru sau pătrunjel.
- Se pasează amestecul până se obține o pastă fină. Dacă amestecul e prea uscat se mai adaugă apa de la năut sau puțin ulei de măsline.
- Hummusul cu roșii uscate se tranferă într-un castron, se ornează cu roșii uscate, boabe de năut sau boia.