Iaurt îngheţat de căpşuni

iaurt de căpșuni

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg căpșuni înghețate
  • 1 lingurita zeamă de lămâie
  • 1 ceasca iaurt degresat/dietetic
  • 3 lingurite miere

Mod De Preparare

4 ingrediente și 5 minute!

Numai de atât ai nevoie ca să obții una dintre cele mai la modă, revigorante, fine și sănătoase rețete de vară. Cu desertul acesta vei reprezenta o concurență de temut pentru cei care-și câștigă pâinea din asta. 

Puneți într-un robot de bucătărie căpșunile înghețate (puteți folosi și proaspete, desigur, când este sezonul lor), mierea, zeama de lămâie și iaurtul. Amestecați la o viteză mare până obțineți o cremă omogenă și fină. Și apoi…ATÂT!

Datorită căpșunilor înghețate, acesta poate fi servit imediat. Dacă folosiți căpșuni proaspete, este obligatoriu să dați la frigider până îngheață, înainte de a vă bucura de el. De asemenea, în loc de miere, puteți folosi orice alt îndulcitor vă este pe plac și în loc de iaurt degresat, merge și un iaurt gras. Noi v-am sugerat miere și iaurt degresat pentru a vă da cea mai sănătoasă variantă a acestei extrem de ușoare rețete.

Iaurtul înghețat cu căpșuni are o valabilitate de până la o lună, dacă îl păstrați într-un vas etanș.

Foto: iaurt de căpșuni / shutterstock

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă