Île Flottante: cel mai fin desert pe care îl poți face cu ingrediente pe care le ai deja în frigider

Île Flottante: cel mai fin desert pe care îl poți face cu ingrediente pe care le ai deja în frigider

Ingrediente

 • 1000 ml lapte
 • 24 ml de esență de vanilie
 • 200 g zahăr
 • 5 g sare
 • 6 ouă proaspete

Mod De Preparare

Île Flottante sau insule plutitoare sau lapte de pasăre: același desert, doar numele diferă. Indiferent cum îi spui, te vei îndrăgosti de el.

Île Flottante este genul de desert pentru care nu trebuie să dai fuga la magazin după ingrediente, pentru că cel mai probabil le ai deja prin casă: lapte, ouă, zahăr și esență de vanilie. Rezultatul final constă în norișori de bezea catifelată, care se scaldă într-un sos anglaise parfumat cu vanilie.

În România, acest desert este cunoscut drept lapte de pasăre. Mulți oameni au crescut cu acesta, întrebându-se adeseori ce pasăre ar putea produce un lapte atât de aromat și delicios.

Se spune că primele variante franțuzești ale acestui desert erau complet diferite, fiind formate din straturi de pandișpan înmuiat în lichior și servit într-un sos de vanilie sau într-un piure de fructe de pădure.

Dacă vrei să pregătești Île Flottante la tine acasă, rețeta este mai simplă decât ai crede. Nu trebuie să fii vreun mare bucătar pentru a ieși excelent. Iată care sunt pașii:

 1. Laptele se pune într-o oală, împreună cu esența de vanilie, și se lasă la foc mic, până aproape de punctul de fierbere.
 2. Între timp, ouăle se separă.
 3. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, până se formează o spumă tare.
 4. Peste spumă se adaugă și zahărul și se mixează bine.
 5. Separat, gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul, până devin ca o spumă.
 6. Când laptele începe să fiarbă, se iau din bezea „bulgărași' cu ajutorul unei linguri, care se pun în oala cu lapte. Se lasă cam jumătate de minut pe fiecare parte înainte de a fi scoși.
 7. Laptele se strecoară și se toarnă în fir foarte subțire, treptat, în crema de gălbenușuri.
 8. Compoziția astfel formată se pune pe baie de aburi și se lasă până când începe să se lege și să devină puțin mai cremoasă (cu o consistență doar puțin mai groasă față de un sos).
 9. Se toarnă în boluri crema vanilată, iar peste ea se așază norișori de bezea.
 10. Se servește ca atare sau cu toppinguri după gust.

Foto – 123rf.com

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot