1. Se pune laptele la fiert împreună cu esenţa de vanilie. Separat, se taie ciocolata bucăţi şi se pune la topit cu puţină apă.
2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită şi se continuă să se amestece.
3. Se adaugă lapte peste compoziţie puţin câte puţin, se amestecă şi se pune din nou pe foc mic. Când începe să fiarbă se trage deoparte şi se amestecă până se răceşte. Se bagă la congelator.
Îngheţata de vanilie:
1. Se pune laptele la fiert. Când începe să dea în clocot se adaugă zahărul vanilat şi se lasă la foc mic.
2. Într-un vas, se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă laptele cald, se amestecă cu telul, apoi se pune iar pe foc şi se fierbe până se îngroaşă compoziţia.
3. Se trage deoparte, se amestecă până se răceşte şi se bagă la congelator.
4. Se pun în pahar cupe de îngheţată de ciocolată şi de vanilie şi se ornează cu migdale, fructe şi topping de ciocolată.