1. Bate smântăna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca şi se lasă la frigider.
2. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate-le spumă. Adaugă apoi zahărul în ploaie şi vanilia şi mai bate până se obţine o cremă tare. Gălbenuşurile se pun unul câte unul până se omogenizează.
3. Compoziţia se separă în două boluri pentru a se obţine îngheţata de zmeură şi cea de vanilie. La fel se procedează şi cu frişca, pusă jumătate în vasul pentru îngheţata de vanilie şi cealaltă jumătate în vasul pentru îngheţata de zmeură. Separat se face piureul de zmeură: se zdrobeşte zmeura cu blenderul, se separă de sâmburi prin sită şi se amestecă uşor cu compoziţia din bol.
4. Cele două compoziţii se pun la congelator timp de 5 ore. Se serveşte împreună cu fructe de zmeură, frişcă şi se ornează cu frunze de mentă.