Îngheţată „Căpşunica”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg frişcă naturală
  • 250 g zahăr pudră
  • 1-2 pliculete zahăr vanilat
  • folie pentru împachetat
  • 1 kg căpşuni

Mod De Preparare

1. Se aleg căpşunile, se spală în câteva jeturi de apă rece şi apoi se lasă la scurs, într-o sită.
2. După ce s-au scurs, se taie cubuleţe şi se pasează de 2-3 ori cu blenderul, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră.
3. Separat, se pune frişca într-un bol mai înalt şi se bate cu mixerul la turaţie medie. Cu câteva minute înainte, se adaugă şi cealaltă cantitate de zahăr pudră şi de zahăr vanilat şi se mai bate puţin.
4. Se încorporează cele două compoziţii, frişca şi căpşunile, şi se amestecă uşor să nu se lase. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie, se acoperă şi se bagă la congelator. Se serveşte ornată cu fructe proaspete şi cu frunze de mentă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare