Înghețată cu mango pe băț pregătită acasă, desertul ideal pentru vară

Înghețată cu mango pe băț pregătită acasă, desertul ideal pentru vară

Ingrediente

  • 500 g pulpă de mango bine coaptă
  • 30 ml miere de salcâm
  • 10 ml esență de vanilie

Mod De Preparare

Înghețată cu mango pe băț, de casă: dulce, acrișoară, răcoritoare, un desert cu adevărat sănătos, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Înghețata pe băț este un desert fără vârstă, iubit de adulți și copii deopotrivă. Este diferită de înghețata clasică sau de gelato – atât prin prezentare, cât și prin textură. Gelato și înghețata clasică reprezintă un desert cremos, pe bază de frișcă și ouă. În schimb, înghețata pe băț are o textură ceva mai lejeră. Cea din fructe – cunoscută și ca „popsicle' – amintește de un smoothie revigorant de fructe.

Este cu atât mai gustoasă dacă este pregătită acasă, acolo unde poți controla calitatea ingredientelor care intră în compoziție. Pentru a face înghețată pe băț de casă, e nevoie de forme speciale, care se găsesc la supermarket sau pe internet. Ingredientele pentru înghețata propriu-zisă variază de la o rețetă la alta, dar pentru înghețată de mango nu ai nevoie de altceva decât de fructe de mango bine coapte, miere și esență de vanilie

Cel care a inventat înghețata de tip popsicle este Francis William „Frank’ Epperson, din San Francisco, California. El a patentat conceptul de „înghețată pe băț' în anul 1923, susținând că a creat prima înghețată pe băț în 1905, când avea 11 ani. El ar fi creat-o în mod accidental, când a lăsat un amestec de apă și praf de limonadă pe verandă, într-o noapte înfrigurată. A doua zi, dimineața, s-ar fi transformat în înghețată.

Iată care sunt pașii pentru a pregăti înghețată cu mango pe băț acasă:

  1. Pulpa de mango se pasează bine cu o furculiță.
  2. Pasta de mango astfel obținută se amestecă cu miere și esență de vanilie. Pentru o textură desăvârșită, se mixează într-un blender.
  3. Compoziția de mango și miere se pune în forme de înghețată. Se pun capace speciale și se dau la congelator peste noapte.
  4. Înainte de a scoate înghețata, formele se lasă în apă caldă câteva minute.
  5. Se savurează în zilele fierbinți de vară!

Citește și: Cum se curăță mango și cum se consumă acest fruct

FoTo: 123rf.com

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot
Alte rețete