1. Într-o cratiţă se încălzeşte laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Separat, într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se încorporează laptele, se pune pe foc şi se amestecă compoziţia până se îngroaşă usor, fără să fiarbă. Crema se ia de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, apoi se acoperă cu hârtie pergament, pentru a nu prinde pojghiţă. Se lasă să se răcească şi se dă la congelator 2 ore. Între timp se bate frişca.
2. Crema răcită şi îngheţata se mixează pentru a se sparge cristalele de gheaţă, apoi se adaugă frişca. Se amestecă uşor, se acoperă cu un capac şi se pune în congelator alte 3 ore.
3. Murele şi zmeura se pasează cu blenderul pentru a se face spumă. Compoziţia se pune în cupe, apoi se adaugă îngheţata şi murele. La final se ornează cu frişcă.