Îngheţată cu mure

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mure
  • 75 g zmeură
  • frişcă (tub) - pentru ornare
Pentru îngheţata de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenţă de vanilie
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr tos
  • 250 ml frişcă lichidă

Mod De Preparare

1. Într-o cratiţă se încălzeşte laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Separat, într-un castron, se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se încorporează laptele, se pune pe foc şi se amestecă compoziţia până se îngroaşă usor, fără să fiarbă. Crema se ia de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, apoi se acoperă cu hârtie pergament, pentru a nu prinde pojghiţă. Se lasă să se răcească şi se dă la congelator 2 ore. Între timp se bate frişca.
2. Crema răcită şi îngheţata se mixează pentru a se sparge cristalele de gheaţă, apoi se adaugă frişca. Se amestecă uşor, se acoperă cu un capac şi se pune în congelator alte 3 ore.
3. Murele şi zmeura se pasează cu blenderul pentru a se face spumă. Compoziţia se pune în cupe, apoi se adaugă îngheţata şi murele. La final se ornează cu frişcă.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.