Înghețată de avocado

Înghețată de avocado

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 1 lămâie
  • 1 iaurt grecesc
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 ml de lapte
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod De Preparare

Avocado se poate folosi și pentru deserturi. Deoarece fructul de avocado are un gust oarecum neutru, putem oricum să îl transformăm, cu ajutorul lămâii într-o înghețată delicioasă și cremoasă de avocado.

Cum se prepară înghețată de avocado de casă

  1. Avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele și se scoate pulpa.
  2. Se spală bine lămâia și se rade coaja. Lămâia se taie în două și se se stoarce o jumătate. Două lingurițe de zeamă de lămâie se pune peste pulpa de avocado.
  3. Pulpa de avocado se pasează cu lingurița sau cu blenderul până se obține un piure cremos. Opțional, se poate adăuga o banană pasată pentru un plus de cremozitate.
  4. Se adaugă mierea, zahărul și iaurtul grecesc cu ajutorul unei spatule.
  5. Se mai adaugă laptele, răzătura de lămâie și extractul de vanilie. Pentru cine ține post, laptele de vacă se poate înlocui cu lapte de ovăz, migdale, orez, cocos etc. Pentru un plus de culoare se poate adăuga colorant alimentar verde.
  6. Înghețata de avocado se pune la congelator pentru cel puțin două ore.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot