Mod De Preparare
Înghețatata de banane este cea mai cremoasă, ușoară și delicioasă rețetă de înghețată pe care o poți face la tine acasă.
Se poate face fără mașină de făcut înghețată, ai nevoie doar de un blender sau robot de bucătărie. Cu cât alegi banane mai coapte cu atât mai dulce va fi înghețata.
Alege toppinguri delicioase și hrănitoare cum ar fi: nuci și alune tocate, fructe uscate (stafide, caise) sau fructe proaspete (afine, căpșuni, zmeură).
Cum se prepară înghețata de banane
- Bananele se decojesc și se taie în bucăți mari. Se pun într-un castron și se introduc în congelator.
- După ce bananele s-au congelat se pun într-un blender, se adaugă laptele (poate fi lapte de cocos sau migdale) și se pasează. Cine dorește un plus de cremozitate poate adăuga un pic de iaurt grecesc. Opțional se pot adăuga zahăr și esență de vanilie.
- Înghețata de banane se poate consuma imediat sau se poate ține la congelator într-un recipient cu capac.